KİMDİR?

Jön Çikolata olarak 2020 yılından bu yana katkısız çikolataya ve kakaoya ulaşımı arttırabilmek üzerine çalışıyoruz. Eski İstanbul çikolatalarının bize verdiği ilhamla kendimize bu ismi uygun gördük. İstanbul’un çikolatası olmayı hedefliyoruz, bu yüzden yola çıkarken yetenekli Türk sanatçı ve tasarımcıların gözünden İstanbul’u görmek istedik. Onların çalışmalarını ön plana çıkardığımız ve İstanbul’u üretenleriyle var edeceğimiz bir dünya yaratmayı hayal ettik. Amacımız, farklı disiplinlerden aldığımız ilhamla ortaya çıkardığımız lezzet ve tasarım ile Maslak’ta başlayan bu hikayeyi Türkiye sınırlarını aşarak daha fazla insanın deneyimlemesini sağlamak.

DSCF0242-2
DSCF0382

BİR

NASIL DOĞUYOR?

Doğrudan yerel ve organik kakao çiftlikleri ile çalışarak, kakao çekirdeklerimizi araya hiçbir aracı koymadan Türkiye’ye getiriyor, kavrulmasından paketlenmesine kadar tüm işlemleri kendi tesisimizde gerçekleştiriyoruz. Böylece basit, katkı maddesiz ve %100 doğal çikolatalarımızı gönül rahatlığı ile sizlerle buluşturabiliyoruz. JÖN kakaolarının alım sürecinde şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerimizi ön planda tutuyoruz. Böylece hem izlenebilirlik zincirini destekliyor hem de çiftçiler için fiyat istikrarı oluşmasına katkı sağlıyoruz.

SANATÇILARI
İLE
TANIŞIN

selin

Elçin Arpaçay

Elçin Arpaçay, bir illüstratör ve multimedya teknolojileri eğitmenidir. Sibernetik sistemlerin mekanik, düşünsel ve sosyal yönlerine odaklanırken, üretken algoritmalar ve karma gerçeklik gibi etkileşimli deneyim araçlarıyla politik ve sarkastik anlatılar kurgular.

Teknoloji odaklı kültürel üretimde etkin bir şekilde yer alarak, internet kültürü, geleceğin politikası ve veritabanları gibi temalara yoğunlaşır.

selin

Elçin Arpaçay

Elçin Arpaçay, bir illüstratör ve multimedya teknolojileri eğitmenidir. Sibernetik sistemlerin mekanik, düşünsel ve sosyal yönlerine odaklanırken, üretken algoritmalar ve karma gerçeklik gibi etkileşimli deneyim araçlarıyla politik ve sarkastik anlatılar kurgular.

Teknoloji odaklı kültürel üretimde etkin bir şekilde yer alarak, internet kültürü, geleceğin politikası ve veritabanları gibi temalara yoğunlaşır.

selin

Elçin Arpaçay

Elçin Arpaçay, bir illüstratör ve multimedya teknolojileri eğitmenidir. Sibernetik sistemlerin mekanik, düşünsel ve sosyal yönlerine odaklanırken, üretken algoritmalar ve karma gerçeklik gibi etkileşimli deneyim araçlarıyla politik ve sarkastik anlatılar kurgular.

Teknoloji odaklı kültürel üretimde etkin bir şekilde yer alarak, internet kültürü, geleceğin politikası ve veritabanları gibi temalara yoğunlaşır.

WhatsApp Görsel 2023-12-06 saat 14.43.44_872d1dd4

Yeraz Gökbaş

Yeraz Gökbaş, 1996 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluktan itibaren çizime, renklere ve yaratıcılığa duyduğu ilgiyle tasarımcı olmaya karar verdi. Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünden mezun oldu. Sektörde farklı alanlarda profesyonel iş deneyimi edindikten sonra, özgün hikayelere sahip markalar için kimlik tasarımına ve illüstrasyona yöneldi. Şu anda serbest grafik tasarımcı ve illüstratör olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Ceren Abay

Ceren Abay

Ceren Abay, 1998 yılında İstanbul’da doğdu. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun oldu. Renklere ve tipografiye olan ilgisini farkettiğinden beri sektörde farklı alanlarda çalıştı. Uluslar arası birçok sergi ve yarışmada işlerini sergiledi. 2023 yılında Type Directors Club’den “Tipografik Mükemmellik Ödülü” aldı. Şu an markalama tasarımı ve kendi marka girişimi üzerinde çalışıyor. Kabataş Set üstündeki stüdyosundan çalışmalarını sürdürüyor.

Deniz Eroğlu

Deniz Eroğlu

Deniz, İstanbul Bilgi Üniversitsi’ nde Medya İletişim ve Reklamcılık okudu. School of Visual Arts New York’ta grafik tasarım eğitimi aldı. NABA Milano’dan birincilik ödülüyle mastera kabul edildi. Ruhunu ve gözünü doyuran, hikayesi olan markalara grafik tasarım, kimlik ve illüstrasyonlar yapıyor. Doğa, deniz ve güneşin renklerinin, fotoğraf çekmenin ve müziğin yarattığı duygularla üretmekten mutlu oluyor.

GMK_OLGUN_KAŞIKÇI_FOTO

Olgun Kaşıkçı

Olgun Kaşıkçı, 1991 yılında İstanbul’da doğdu. Çizime ilgisi çocuk yaşta Disney ‘’Altın Dönemindeki’’ animasyonlardan etkilenmesiyle başladı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatları Fakültesi’nden mezun oldu. Bir çok editoryal illustrasyon işinin yanı sıra, internasyonel ve domestik sergilerde ve müzede işleri sergilendi. Hala editoryal illüstrasyon ve sanat direktörlüğü yapmaya devam etmektedir.

eda_cagil_caglarirmak_1200

Eda Çağıl Çağlarırmak

​​1995 yılında İzmir’de doğdu. Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümünü bitirdi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Lise yıllarından beri birçok küçük ve büyük çaplı sergide yer aldı. Resimlediği çocuk kitapları Türkiye’de ve yurt dışında yayımlandı. Serbest illüstratör ve grafik tasarımcı olarak çalışmaya devam ediyor.

selin

Elçin Arpaçay

Elçin Arpaçay, teknolojinin birey ve toplumun algısal değişimindeki yeri ve sibernetik estetik üzerine yoğunlaşan multi-disipliner bir sanatçıdır. Yapay Zeka destekli sistemlerin kreatif teori ve performanslarını kullanarak, insan-makina işbirliği ile sanat yapma pratiğindeki rolünü sürekli olarak yeniden tanımlar. Bugünlerde, Arttırılmış Gerçeklik (AR) ve Üretici Çekişmeci Ağlar (GAN) ile desteklenen  “Elcin Dolls” isimli bir illüstrasyon serisine devam etmektedir.

gamze

Gamze Yalçın

1987 yılında Istanbul’da doğdu. 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesi, İç mimarlık bölümünden mezun olmuştur. Seyahatlerinin etkisi ile duvar resmi ve farklı disiplinlerde artistik çalışmalara yönelen Gamze ‘nin çalışmaları genellikle kadın formları, manzaralar ve zamansız mekanlar üzerine şekillenir.  Berlin’deki atölyesinden çalışmalarını sürdürüyor.

laris

Laris Kilimci

Laris Alara Kilimci 1993 New York, ABD doğumlu bir tasarımcı/girişimci. Londra’daki Central Saint Martins Grafik bölümünden mezun olduktan sonra, 2017 yılında LAR markasını kurarak tasarımlarını İstanbul’da yürütmeye başladı. Baskıdan yola çıkarak oluşturduğu dinamik ve özgün dünyası sanattan, ritimden ve doğadan ilham alarak tasarlıyor. Bandana, pareo, gömlek ve çantaları LAR desenleri ile bir araya getiriyor.

Created with RNI Films app. Preset 'Agfa Optima 200'

Manolya Urkan

Manolya, eli kalem tutmaya başladığı günlerden itibaren çizim yapmaya başladı. Aynı mesleğe sahip dayısı sayesinde grafik tasarımcı olmaya çocukluk yaşlarında karar verdi ve sonrasında bütün eğitimini çizim ve tasarım üzerine aldı. 2012 yılından beri profesyonel olarak grafik tasarım ve illüstrasyon işlerini yapmaya devam etmektedir. Özellikle doğa, moda ve mimariden ilham almasıyla birlikte farklı sanat ve tasarım disiplinlerden beslenerek her zaman işlerine yansıtabileceği yollar arar.

melihi

Melih Çebi

Melih Çebi, akrilik resimleri, dijital illüstrasyonları ve çeşitli foto-manipülasyon teknikleriyle oluşturduğu fotoğraflarıyla tanınan, İstanbul merkezli bağımsız bir sanatçı ve tasarımcıdır.

“Lowbrow” sanat akımını benimseyen Çebi, eserlerinde popüler kültür unsurlarını, grotesk formları ve alaycı yaklaşımları kullanır.

Created with RNI Films app. Preset 'Agfa Optima 200 Warm'

Selin Tahtakılıç

Selin Tahtakılıç, 1995 yılında İzmir’de doğdu. Küçük yaşlardan itibaren resme olan ilgisi eğitiminde de devam etti. Güzel sanatlar lisesini bitirdikten sonra İstanbul’a taşındı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Grafik Tasarım Bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarından itibaren birçok yurtiçi ve yurtdışı sergilere katıldı. Şu sıra bir oyun şirketinde çalışmakta bir yandan da freelance olarak  farklı alanlarda illüstrasyon üretimine devam etmekte.

BEAN TO BAR

Jön çikolatalarının sıra dışı lezzeti doğrudan çiftliklerden aldığımız yüksek kaliteli, sürdürülebilir tarım esaslı, şeffaf bir şekilde ticareti yapılan nitelikli kakaolar ile başlar. Kullandığımız kakao çekirdeklerinin Fair Trade, USDA Organic, Rainforest Alliance gibi sürdürülebilirlik esaslı sertifikalara sahip olmasına önem veriyoruz.

Kakao Tedariki

Kakao çekirdeklerinin karakteristik tat ve notalarını kaybetmemesi adına endüstriyel çikolatacılardan farklı olarak kakaolarımızı uzun denemeler sonrası çıkardığımız daha açık kavurma profilleri ile kavuruyoruz.

Kavurma

(Stone grinding) Kakaoyu diğer malzemelerle buluşturuyor ve 20 mikronda pürüzsüz bir çikolata likörü elde edene kadar 72 saat boyunca taş melanjerlerimizde işliyoruz ve konçluyoruz.

Melanjer

Melanjer ve konçtan aldığımız dev çikolata bloklarını temperlemeden önce uçucu yağların ve asiditenin dengelenmesi için 3 ila 12 hafta arasında dinlendiriyoruz.

DİNLENDİRME

Temperleme, teknik olarak çikolatada bulunan şeker ve yağ moleküllerini sabit ve tek biçimli hale getirme işlemidir. Jön tabletinizi kırdığınızda duyacağınız güçlü çıtırdama ve mermersi parlaklık iyi temperlenmiş bir çikolatanın göstergesidir.

Temperleme

Tabletlerimiz elinize ulaşmadan önce son kez folyo ve paketleme aşamasında şeflerimiz tarafından kontrol ediliyor. Her çikolatanın çok özel bir anınıza tanıklık edebileceğini düşünerek çikolatalarımızı sevgiyle paketliyoruz.

Paketleme